Gatitul este o arta. Unii oameni adora sa petreaca mult timp in bucatarie, in schimb, altii, incearca sa scurteze acest timp, cat pot de mult. Pentru cei care vor sa economiseasca timp si efort atunci cand gatesc, avem cateva trucuri grozave.
Desi sunt extrem de simple, acestea vor aduce rezultate remarcabile.
Daca doresti sa ai cuburi de gheata curate si transparente, fierbe apa inainte de a o ingheta.
Cum stii daca un ou este proaspat? Pune-l intr-un recipient din sticla cu apa. Oul proaspat va sta destul de drept in partea de jos. Un ou putin mai vechi, dar inca proaspat, se va ridica intr-o parte, iar oul vechi va pluti la suprafata.
Daca doresti sa gatesti mai multe oua deodata, pune-le in cuptor, la o temperatura de 160 grade, si lasa-le acolo timp de 15 minute.
Inainte de a stoarce lamaie, infasoar-o in jurul taieturii pentru o vreme. Astfel, vei obtine mai mult suc din ea.
Pentru a raci vinul, nu folosi cuburi de gheata care dilueaza vinul, ci pune boabe de struguri inghetate in el.
Daca vrei sa decojesti rapid ghimbirul, foloseste o lingurita, nu un cutit.
Vei curata mai ustor usturoiul, daca vei aseza cateii de usturoi intr-un recipient din plastic sau sticla. Inchide recipientul si agita bine. Coaja de pe usturoi va cadea singura.
Asaza recipientele pentru ingheata in pungi de plastic si pune-le in congelator. Inghetata nu va mai fi atat de tare si super-inghetata.
Daca nu doresti sa fierbi supa din oala, pune o lingura de lemn peste oala (exact ca in poza de la inceputul articolului).
Pentru a obtine un peste aromat, atunci cand il gatesti la cuptor sau la gratar, pune cateva felii de lamaie sub el.