Placinte si Rulade

3 Rulade aperitiv cu cașcaval minunate pe masa de sărbători. Rețete delicioase și rapide

 

 

3 Rulade aperitiv cu cașcaval minunate pe masa de sărbători. Rețete delicioase și rapide

 

Ruladă de cașcaval cu umplutură de brânză și șuncă

 

Ingrediente:

200 g cașcaval topit

150 g crema de branza
100 g sunca presata
1 ou fiert
20 g unt
un praf de sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Tocam sunca cubulete mici.

Amestecam 30 g sunca tocata cu unt, crema de branza si oul intr-un robot – sau un mixer vertical. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand apa da in clocot punem cascavalul intr-o punga pe care o legam la capat, apoi il punem in apa. Luam vasul de pe foc, dar cascavalul ramane in apa fierbinte tim p de 15-20 minute, pana se topeste complet.

Il scoatem apoi din punga si il intindem pe o folie de staniol intr-o forma dreptunghiulara, cat este inca cald.

Punem crema de branza peste foaia de cascaval, apoi presaram cubuletele de sunca ramase.

Ruladă  aperitiv  cremă de branză și ardei gras rosu

 

Ingrediente: 

  • Pentru blat:
  • 5 ouă;

  • 20 g amidon;

  • 75 g făină;

  • 50 g smântână grasă (35%);

  • 50 g maioneză;

  • 75 g unt topit;

  • 30 g rondele de măsline;

  • Piper, după gust.

  • Pentru umplutură:
  • 450 g cremă de brânză;

  • 1 ardei kapia, tăiat cubulețe;

  • 200 g piept de pui afumat, tăiat cubulețe;

  • Verdeață după gust
  • Ceapă verde după gust
  • sare și piper, la nevoie.

Mod de preparare: 

Am mixat ouăle spumă, apoi am adăugat smântâna, maioneza și untul. În funcție de ce aveți în casă, puteți folosi și fie 100 g de smântână sau 100 g de maioneză. Am făcut blatul în toate aceste modalități și iese bine în oricare variantă, deși aș zice că preferata mea este cea cu amestec de smântână și maioneză. Am adăugat apoi făina și amidonul și am mixat scurt, cât să le încorporez. Nu am adăugat sare sau piper, măslinele mele sunt deja sărățele și am considerat că este suficient.

Am tapetat tava cuptorului cu hârtie de copt, am răsturnat compoziția și am nivelat-o cu o spatulă, apoi am presărat măslinele.

Am copt foaia de ruladă pentru 10 minute la 180 de grade.

Am pregătit, pe blat un prosop curat de bucătărie, peste care am așezat o foaie de hârtie, la dimensiunea tăvii. Imediat ce am scos tava, am răsturnat cu grijă blatul pe hârtia curată, am desfăcut ușor hârtia pe care s-a copt, iar cu ajutorul prosopului am rulat blatul, cât de strans am putut.
Am lăsat blatul de ruladă la răcit, rulat în prosop, cam 2 ore.

Am pregătit compoziția: am tocat pieptul și ardeiul, le-am amestecat cu crema de brânză (eu am folosit niște variante light, dar puteți folosi orice cremă vă place, chiar și cu verdețuri, măsline ori alte adaosuri). Opțional, dacă simțiți nevoia, adăugați sare și piper. În loc de ardei și piept de pui puteți folosi ceapă verde, somon afumat, șuncă de pui, pătrunjel.  Eu ampus un strat de verdeata tocata.

După răcirea blatului, am întins o bucată generoasă de folie alimentară, am așezat blatul pe ea, am pus umplutura și am nivelat-o bine, apoi am rulat strâns, am sigilat capetele și am dat rulada la frigider pentru aproximativ 6 ore, înainte de a o felia.

Rulada arată foarte bine, este delicioasă și super simplu de preparat.

Ruladă cu șuncă

 

Ingrediente: 

  • 4 felii cascaval
  • 6 felii sunca
  • 1 buc ardei
  • 50 gr masline
  • 200 gr crema de branza
  • sare și piper, la nevoie.

Mod de preparare:

Taie marunt ardeiul rosu si maslinele. Mixeaza putin crema de branza pana devine fina si pufoasa. Pune pe o tava hartie de copt.

Adauga feliile de cascaval pe hartia de copt. Preincalzim cuptorul la 180°C. Pune la cuptor cascavalul pentru 2 minute, pana se inmoaie putin. In acest mod puteti rula mai usor cascavalul.

Adauga sunca, crema de branza, ardeiul si maslinele.

Alegeți felii de șuncă și cașcaval pre-tăiate, cât mai mari.

Așezați-le în straturi, unse cu unt la temperatura camerei, cremă de brânză sau brânză topită. Oricare o preferați este bună. Straturile vor fi în acestă ordine: cașcaval-șuncă-cașcaval.

Pentru a se lipi, ungeți cu unt (sau cu ce preferați) și ultimul strat de cașcaval. Rulați cât mai strâns, cu atenție. Puteți să asigurați rulada cu scobitori (sau să o înfășurați în folie de plastic pentru a o pune puțin în frigider).

Ruleaza cu grija si impacheteaza in hartia de copt. Pune la frigider pentru 3 ore. Tăiați feliile de ruladă cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

 

Poftă bună!

 

  Sursa