Pentru a pregăti această gustare apetisantă, puteți lua chiar și piureul de cartofi de ieri. Dacă ți-au rămas cartofi după cină, pune-i la frigider. Dimineața, veți avea nevoie de mult mai puțin timp pentru a prăji aceste placinte cu dovlecei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 branza procesata
- sare dupa gust
- piper negru măcinat după gust
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 1 lingura de smântâna
- 300 g faina de grau
- usturoi uscat după gust
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Curățați ceapa. Se taie in sferturi si se prajeste intr-o tigaie preincalzita cu ulei vegetal pana devine auriu.
Spălați bine dovlecelul. Răziți-le pe o răzătoare grosieră. Sarați și amestecați. Se lasă 5 minute să elibereze sucul. Apoi stoarce-l.
Adăugați dovlecelul la ceapă. Se amestecă și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute.
Răziți brânza procesată. Adăugați-l împreună cu piper negru măcinat la legume. Amestecați bine toate ingredientele. După 2-3 minute, adăugați usturoiul uscat. Amesteca totul din nou si ia de pe foc.
Pregătirea aluatului de cartofi. Fierbeți cartofii în apă ușor cu sare până se înmoaie. Faceți-le piure. Se lasa sa se raceasca complet.
Adăugați ouăle și smântâna la cartofi. Se amestecă totul bine până se omogenizează.
Adăugați treptat făina de grâu, frământând un aluat gros și moale. Împărțiți-l în părți egale.
Stropiți suprafața de lucru cu puțină făină. Rulați bucățile de aluat în turte plate.
Întindeți 1 lingură de-a lungul marginii cu umplutura rece. Acoperiți umplutura cu a doua jumătate de aluat și apăsați strâns marginile.
Încinge o tigaie cu ulei vegetal. Prăjiți chebureks de cartofi la foc moderat pe ambele părți până se rumenesc.
Aperitivul aromat este gata! Serviți-l la masă cât este încă fierbinte.
Pofta buna!