Clatite si Gogosi

Pentru a pregăti această gustare apetisantă iti trebuie cartofi si dovlecei. Rezultatul are un gust unic, grozav!

 

 

Pentru a pregăti această gustare apetisantă iti trebuie cartofi si dovlecei. Rezultatul are un gust unic, grozav!

 

Pentru a pregăti această gustare apetisantă, puteți lua chiar și piureul de cartofi de ieri. Dacă ți-au rămas cartofi după cină, pune-i la frigider. Dimineața, veți avea nevoie de mult mai puțin timp pentru a prăji  aceste placinte cu dovlecei.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1 branza procesata
  • sare dupa gust
  • piper negru măcinat după gust
  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingura de smântâna
  • 300 g faina de grau
  • usturoi uscat după gust
  • ulei vegetal pentru prajit

 

Mod de preparare:

Curățați ceapa. Se taie in sferturi si se prajeste intr-o tigaie preincalzita cu ulei vegetal pana devine auriu.

Spălați bine dovlecelul. Răziți-le pe o răzătoare grosieră. Sarați și amestecați. Se lasă 5 minute să elibereze sucul. Apoi stoarce-l.

Adăugați dovlecelul la ceapă. Se amestecă și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute.

Răziți brânza procesată. Adăugați-l împreună cu piper negru măcinat la legume. Amestecați bine toate ingredientele. După 2-3 minute, adăugați usturoiul uscat. Amesteca totul din nou si ia de pe foc.

Pregătirea aluatului de cartofi. Fierbeți cartofii în apă ușor cu sare până se înmoaie. Faceți-le piure. Se lasa sa se raceasca complet.

Adăugați ouăle și smântâna la cartofi. Se amestecă totul bine până se omogenizează.

Adăugați treptat făina de grâu, frământând un aluat gros și moale. Împărțiți-l în părți egale.

Stropiți suprafața de lucru cu puțină făină. Rulați bucățile de aluat în turte plate.

Întindeți 1 lingură de-a lungul marginii cu umplutura rece. Acoperiți umplutura cu a doua jumătate de aluat și apăsați strâns marginile.

Încinge o tigaie cu ulei vegetal. Prăjiți chebureks de cartofi la foc moderat pe ambele părți până se rumenesc.

Aperitivul aromat este gata! Serviți-l la masă cât este încă fierbinte.

 

 Pofta buna!

 

Sursa