Vă prezentăm top 5 rețete de salate delicioase de post. Descoperiți cât de savuroase pot deveni cele mai banale salate de varză, sfeclă sau morcov datorită unui dressing special. Obțineți niște salate deosebit de aromate și gustoase, ce vă vor cuceri din prima. Cu siguranță veți continua să le pregătiți chiar și după sfârșitul perioadei de post.
Rețeta Nr.1 – Salată de legume ”Vitamina”
Ingrediente:
-1 morcov
-1 măr
-1/4 rădăcină de țelină
-0.5 lingură suc de lămâie
-2 linguri ulei de măsline
-0.5 legătură de pătrunjel
-sare
Mod de preparare:
1. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul cu rădăcina de țelină. Spălați și tocați verdeața.
2. Spălați și curățați mărul. Îndepărtați cotorul cu semințe și dați mărul prin răzătoarea mare.
3. Într-un bol, amestecați morcovul cu țelina, mărul și pătrunjelul. Adăugați sucul de lămâie și uleiul de măsline. Iarăși amestecați.
4. Potriviți cu sare după gust. Obțineți o salată cu gust proaspăt dulce-acrișor, perfectă pentru cină. La dorință, puteți da legumele prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.
Rețeta Nr.2 – Salată de varză în stil mexican
Ingrediente:
-500 g de varză
-0.5 legătură de coriandru proaspăt
-0.25 legătură de mentă proaspătă
-1 castravete
-1 cățel de usturoi
-1 lingură de miere
-2 linguri suc de lămâie
-2 linguri ulei de măsline
-sare
-piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Tocați varza cât mai subțire. Spălați castravetele și tăiați-l felii subțiri.
2. Spălați și tocați coriandrul cu menta. Într-un bol, amestecați varza cu castravetele și verdeața tocată.
3. Pregătiți dressing-ul: amestecați uleiul cu mierea, sucul de lămâie și usturoiul presat. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați bine.
4. Turnați dressing-ul în bolul cu salată și amestecați.
Rețeta Nr.3 – Salată ”Letiția”
Ingrediente:
-300 g de varză roșie
-2 morcovi
-1 măr dulce (mare)
-1 legătură de rucola
-1-2 linguri semințe de susan
-2 lingurițe ghimbir ras
-1.5 linguri oțet de mere
-1.5 linguri ulei de măsline
-sare
-nuci prăjite (la dorință)
Mod de preparare:
1. Tocați varza. Curățați morcovii și mărul. Dați-le prin răzătoare.
2. Într-un bol, amestecați varza cu morcovul, mărul, rucola și semințele de susan.
3. Pregătiți dressing-ul: amestecați uleiul cu ghimbirul ras, oțetul și sarea. Turnați dressing-ul în bol și amestecați. La dorință, serviți salata presărată cu nuci prăjite (alune sau nuci pecan).
Rețeta Nr.4 – Salată de varză cu dressing de portocale
Ingrediente:
-400 g de varză roșie
-2 morcovi
-2 linguri semințe de floarea soarelui
-0.5 legătură de pătrunjel
-3 linguri oțet de mere
-2 linguri suc de portocală
-2 linguri muștar de dijon
-1 lingură ulei de măsline
-1 linguriță coajă rasă de portocală
-sare
Mod de preparare:
1. Tocați varza cât mai subțire. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare. Spălați și tocați pătrunjelul.
2. Într-un bol, amestecați varza cu morcovul, pătrunjelul tocat și semințele de floarea soarelui.
3. Amestecați uleiul cu sucul de portocală, oțetul, coaja rasă de portocală, muștarul și sarea. Turnați dressing-ul obținut în bolul cu legume și amestecați.
Rețeta Nr.5 – Salată cu sfeclă roșie – rețeta soției scriitorului Lev Tolstoi
Ingrediente:
-2 sfecle
-1 ridiche
-1 ceapă
-3-4 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingură suc de lămâie
-1-2 lingurițe de zahăr
-sare
Mod de preparare:
1. Spălați și fierbeți sfecla. Nu o fierbeți prea mult timp. Lăsați-o să se răcească, curățați-o și dați-o prin răzătoarea mare.
2. Curățați și tocați ceapa. Curățați ridichea și dați-o prin răzătoare.
3. Într-un bol, amestecați sfecla cu ceapa și ridichea. Adăugați sarea și zahărul. Iarăși amestecați.
4. Adăugați în bol uleiul și sucul de lămâie. Amestecați.
Pofta buna !