Gradini verticale, o alternativa pentru spatiul insuficient din curte. Economisim mult mai mult spatiu alegand acesta varianta, in plus avem cam toate sortimentele de legume si verdeturi pe care le putem consuma in toata perioada de primavara – vara.
1. Creste mai multe plante intr-un spatiu mai mic
Este intotdeauna eficient sa obtinem mai mult din mai putin atunci cand spatiul din gradina este mic, in special pentru acele parcele mici de teren. De exemplu, atunci cand unele plante cum ar fi fasolea agatatoare, mazarea, castravetii si rosiile sunt cultivate pe stalpi sau jardinier, spatiul dintre ele poate fi utilizat pentru legume care nu sunt agatatoare cum ar fi salata, spanacul etc, care au nevoie de mai putina lumina.
Avantajul cresterii in gradini verticale ar fi acela ca puteti sari peste unele etape ale pregatirii solului, economisind atat timp cat si efort fizic iar cultivarea plantelor in gradini verticale devenind o practica usoara.
2. Gradinile verticale cresc productivitatea
Cand plantele sunt sadite in gradini verticale, productia obtinuta de pe urma acestora este considerabil mai mare, iar principalul motiv ar fi acela ca au suficienta lumina incat sa le permita sa se dezvolte armonios.
3. Plantele vor fi mai sanatoase iar daunatorii sunt tinuti la distanta
Abundenta frunzelor crescute pe tulpina unei plante poate cauza multe boli de aceea pe langa lumina solara, un rol important il ocupa circulatia aerului, ceea ce inseamna ca ele vor creste mai sanatoase si fara daunatori.
4. Recoltarea este mult mai usoara
Fara a face eforturi fizice deosebite, atunci cand va veni vremea recoltarii, va fi mult mai usor sa strangeti roadele muncii voastre.
5. Plantele vor fi protejate de distrugerea accidentala
Daca aveti animale de companie jucause, acestea pot distruge accidental plantele. Iata asadar inca un motiv in plus de a le cultiva in gradini verticale.