Panificatie

Fundițe crocante si delicoase cu ciocolata – un desert rapid, ușor, dar impresionant, pe care să-l faci în doar câteva minute

 

 

Fundițe crocante si delicoase cu ciocolata – un desert rapid, ușor, dar impresionant, pe care să-l faci în doar câteva minute

 

Ingrediente:

  • 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)
  • 2 linguri Nutella (sau alt tartinat de alune)
  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pudră pentru decor
  • felii de căpșuni proaspete lângă Nutella.

Mod de preparare:

1. Pregătirea aluatului

Întindeți aluatul foietaj pe o suprafață de lucru și tăiați cercuri obișnuite.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

2. Umplutura

Ungeți jumătate din fiecare cerc cu Nutella și pliați în jumătate pentru a forma un semicerc.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

3. Modelarea fundițelor

Faceți mai multe tăieturi în jurul marginilor centrului cu un cuțit. Ungeți aluatul cu ou bătut.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

4. Pregatire pentru coacere

Asezati funditele pregatite pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti din nou cu ou pentru o culoare aurie.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

5. Coacerea

Coaceți la cuptor timp de 20 de minute la 200°C (ventilator 180°C) până când devine frumos auriu și crocant.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

6. Servire

Se presară fundițele finite cu zahăr pudră și se servesc cu drag.

Arcuri fermecătoare de foietaj cu Nutella

Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:

  • Adăugați alune tocate în Nutella pentru un plus de crocant.
  • Puteți stropi ușor fundițele cu scorțișoară măcinată sau cacao înainte de coacere.
  • Pentru un gust mai proaspăt, adăugați câteva felii de căpșuni proaspete lângă Nutella.

 

Pofta buna!

 

 Sursa