O durere intensa, in partea dreapta, sub coaste, poate fi un semn ca este ceva in neregula cu bila (fierea).
Care sunt simptomele?
Grasimile prost digerate sufera un proces de fermentatie, cu eliberare de gaze si spasme intestinale si, de aici, apar senzatia de balonare si durerea pe care o simt cei care au probleme cu bila, dupa o masa copioasa.
Durerea in partea dreapta
In cazul in care se formaza calculi biliari sau bila este incarcata de „namol”, primul semn este durerea ascutita resimtita in partea dreapta abdomenului si in umarul drept, care poate sa dureze un sfert de ora sau mai multe ore.
Durerea ingreuneaza respiratia, perturba somnul si este cauzata de blocajul care apare pe traseul prin care se varsa bila. Este insotita, de obicei, de alte simptome, precum febra, stare de voma, varsaturi.
Crampele discontinue
Apar in cazul bilei lenese, in partea dreapta, sub coaste, de obicei la putin timp dupa o masa copioasa. Sunt asociate cu o stare de voma.
Contractiile dureroase se raresc daca stati intinsi pe partea dreapta.
Aceasta este afectiunea numita dischinezie biliara. Bila stagneaza la nivelul vezicii biliare, iar acesta se contracta in mod repetat, in incercarea de a se elibera de continut.
Varsaturile
Atunci cand se formeaza depuneri sau o piatra de-a lungul canalului prin care trece bila, la nivelul intestinului subtire se produce si o imflamatie a zonei, ceea ce cauzeaza afectiunea numita colecistita.
Varsaturile sunt insotite de febra si durere intensa. In 20% din cazuri vezica biliara inflamata este invadata de bacteriile de la nivelul intestinului subtire si apare infectia.
Febra
Daca observati ca v-a cerscut temperatura, aveti pielea palida, aveti frisoane si v-ati pierduta pofta de mancare, acestea pot fi semne ca aveti o infectie la nivelul vezicii biliare.
Acestor simptome li se pot adauga urina inchisa la culoare si scaunele de culoare deschisa.
Cum preveniti o criza biliara?
Este binecunsocut faptul ca in urma unei crize biliare, medicina alopata recomanda interventia chirugicala, fara a lua in calcul metode naturale vindecare sau preventia.
Orice interventie inseamna o mutilare a organismului si, haideti sa ne imaginam cum arata un ficat fara vezica biliara, care il ajuta atat de mult.
La primele simptome, se adopta postul alimentar (se consuma doar apa si ceaiuri din plante amare.
Dieta trebuie sa se bazeze pe alimente care nu solicita prea mult bila: supe si ciorbe de legume, fructe si legume (care pot fi si fierte la inceput, pentru a nu suprasolicita aparatul digestive), kefir, paine prajita, seminte (maxim cinci nuci sau zece migdale).
Este important sa va pastrati calmul, pentru ca starea de nervi poate accentua criza.
Beti multa apa, hidratarea este foarte importanta in procesul de digestie, implicit in cel de secretie a bilei.
Practicati un sport sau alergati, de trei, patru ori pe saptamana, in reprise de o jumatate de ora.
Sursa: Secretele