Flori si gradina

Beneficiile cireselor asupra organismului nostru. Cura cu cirese are efecte remarcabile!

 

 

 

 

Ciresele romanesti de mai si-au facut “aparitia” in piete, moment perfect pentru a va impartasi cateva informatii despre aceste minunate fructe.

Pe langa faptul ca sunt aspectuoase, rosii, galbene sau roz, zemoase si parfumate, ciresele sunt si adevarate alimente-medicament de maxima importanta pentru organism.

Cercetatorii au concluzionat ca ciresele au in compozitia lor trei substante care fac din ele adevarate medicamente naturale, dusman neintrecut al bolilor provocate de stresul modern.

Cele trei substante miraculoase din compozitia lor sunt: antocianinele, cu efect antioxidant si antiinflamator, acidul hidroxicinamic, care protejeaza mucoasa stomacului de actiunea nociva a microbilor care provoaca gastroenterita si melatonina, un hormon care te ajuta sa dormi sanatos si care se gaseste in pulpa cireselor.

400 de grame de cirese consumate zilnic te ajuta sa ai un somn linistit, sanatos, odihnitor. Acest efect al cireselor de a induce somnul si, odata cu somnul, si linistea sufleteasca, se datoreaza serotoninei si melatoninei, substante care se afla din belsug in compozitia cireselor.

Imagine similară

Antocianinele din cireşe au dovedit un efect de diminuare a celulelor canceroase şi de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat că reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Pe langa apa, ciresele contin vitamine din complexul B, vitamina C si E, provitamina A, minerale ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si acid pantotenic.

Prin compozitia lor bogata in vitamina C si bioflavonoizi, consumul de cirese scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui prin dilatarea arterelor mici. Se recomanda ca ciresele sa se consume la temperatura camerei si nu imediat ce au fost scoase de la frigider.

Cura de cirese se indica hepaticilor, pentru reglarea functiilor ficatului si persoanelor cu afectiuni biliare, celor care au lipsa de minerale, anemicilor si astenicilor, copiilor cu deficiente de crestere. Continutul bogat de provitamina A din compozitia cireselor creste acuitatea vizuala si intretine tesuturile.

Inflamatiile vaselor de sange ar putea fi prevenite printr-un consum regulat de cirese, sustin cercetatorii de la Universitatea din Michigan. Genul acesta de inflamatii duc la imbatranire prematura, boli de inima, diabet si artrita.

Specialistii sustin ca sunt si alte alimente care au aceleasi efecte, insa in cazul consumului de cirese s-au obtinut cele mai bune rezultate. Studiile de laborator au aratat o scadere a inflamatiilor vaselor de sange cu circa 50 de procente. Totodata, s-a observat o scadere in greutate si micsorarea nivelului de colesterol din sange.

Si persoanele care vor sa slabeasca pot face o cura de cirese. Deoarece au in compozitia lor 70% apa, ciresele ajuta la eliminarea toxinelor din organism si normalizeaza tranzitul intestinal.Imagini pentru Iată de ce trebuie să consumi zilnic cireşe, mai ales în sezonul lor!

Sa nu arunci cozile de la cirese. Cozile au puternice efecte diuretice pentru ca sunt bogate in saruri de potasiu si flavonoide. Datorita continutului bogat in taninuri, cozile de cirese au proprietati astringente si antidiareice, depurative, antiinflamatoare renale si antifebrile.

Incepand cu varsta de 40 ani, unii oameni pot suferi de acidoza sau de alcaloza raspunzatoare de o imbatranire precoce. Prin actiunea sa echilibranta asupra Ph-ului sanguin, cireasa atenueaza aceste tulburari.

In caz de gripa se lasa la macerat 50 g cozi de cirese la 1 litru de apa, timp de 12 ore. Se fierbe apoi 10 minute si se acopera 10 minute, apoi se strecoara. Se bea in 4 reprize pe zi.

In caz de colici nefritice se fierb 50 g cozi la un litru de apa. Se bea 1 cana inainte de fiecare masa.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!!

 

Imagini pentru sierpień w ogrodzie

 

Sursa: Sfaturi Utile maRaw