Ingrediente:
Ingrediente oală de 6 litri:
Carne de pui cu os 1 kg
Morcov 3 buc
Păstârnac 2 buc
Rădăcină de pătrunjel 1 buc
Țelină 1/2 buc
Ceapă 2 buc
Orez 100 g
Smântână 200 g
Gălbenuș de ou 3 buc
Zeama de la 2 lămâi
Pătrunjel proaspăt 1 legătură
Mod de preparare:
Curățați și spălați bine carnea de pui.
Puneți carnea de pui la fiert cu o linguriță de sare în aproximativ 3 litri de apă.
Luați spuma până nu se mai formează.
Adăugați câteva legume întregi curatate: 1 morcov, 1/4 țelină, 1 păstârnac și o ceapă. Lăsați să fiarbă 60 de minute cu capacul pus la foc mediu. Este gata
cand carnea se scoate ușor de pe oase.
Luați de pe foc și scoateți carnea și legumele din oală. Tocați mărunt restul legumelor.
Căliți ceapa în oală cu puțin ulei pentru 2 minute.
Adăugați și restul legumelor tocate și mai căliți încă 2 minute.
Adăugați zeama strecurată.
Scoateți carnea de pe oase și mărunțiți-o cu ajutorul unei furculițe.
Adăugați-o în ciorbă. Lăsați să fiarbă pentru 20 de minute cu capacul pus la foc mediu.
Adăugați orezul și lăsați la fiert pentru încă 20 de minute.
Într-un castron amestecați smântâna cu gălbenușurile de ou. Adăugați
pe rând câteva polonice de zeama fierbinte pentru a nu se tăia
smântâna. Apoi adaugati amestecul în ciorba.
Adaugati zeama de lamaie. Opriți focul și lăsați sa se odihnească pentru 10 minute cu capacul pus.
Serviți fierbinte cu patrunjel proaspăt tocat. Cu ardei iute.
Pofta buna!