Torturi

Prajitura cu patru straturi de fructe, fara coacere. Ceva delicios si răcoritor

 

 

Prajitura cu patru straturi de fructe, fara coacere. Ceva delicios si răcoritor

 

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • 200 g căpșuni
  • 2 banane
  • 40 g pudră de jeleu
  • 100 g zahăr
  • 400 ml apă

Crema:

  • 40 g budincă cu aromă de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g frisca
  • 70 g zahăr pudră
  • 300 g biscutti
  • 200 ml lapte

Băutură:

  • 200 g căpșuni congelate
  • 1 banană
  • 200 g frisca
  • 10 g chipsuri de ciocolată
  • 1 boabe

 

Mod de preparare:

Scoateți tulpinile de pe căpșunile spălate și tăiați-le în bucăți mai mici.

Aranjați căpșunile pe fundul unui vas de sticlă.

Curățați bananele și tăiați-le în bucăți mai mici.

Aranjați-le în formă.

Curata portocala.

Tăiați-l în cuburi mai mari și adăugați-l în formă.

Turnați jeleul și zahărul în cratita de pe aragaz.

Se toarnă apă și se amestecă.

Gatiti pana cand amestecul devine usor spumos.

Se toarnă amestecul în forma cu fructele și se dă la frigider pentru o oră.

Puneți untul înmuiat tocat într-un castron adânc și bateți-l cu un mixer.

Adăugați budinca și zahărul în cratița de pe aragaz.

Se toarnă laptele proaspăt în două reprize și se amestecă cu un tel până se îngroașă budinca.

Se toarnă budinca într-un bol, se acoperă cu folie și se lasă să se răcească timp de 30 de minute.

Se toarnă budinca răcită într-un castron cu untul și se bate cu un mixer.

Se toarnă budinca peste masa de jeleu din formă, se nivelează și se dă la frigider pentru 20 de minute.

Adăugați zahărul pudră în bolul cu smântâna și bateți.

Întindeți crema peste budincă și neteziți-o.

Aranjați deasupra biscuiții înmuiați în lapte.

Pune desertul la frigider pentru o oră.

După răcire, răsturnați-l folosind o tavă.

Pregătiți băutura: amestecați căpșunile, banana tocată și smântâna.

Ornează băutura de fructe cu frișcă și o căpșună.

Poftă bună!