Vă prezentăm o rețetă de pita delicioasă, fără drojdie. Din doar 4 ingrediente simple și accesibile obțineți niște turte deosebit de delicioase și aromate. Acestea au un spațiu pe mijloc, perfect pentru a fi umplut cu salam, cașcaval sau chiar salata preferată. Este o alegere foarte bună dacă ați hotărât să diversificați puțin meniul de fiecare zi.
Ingrediente:
-360 g de făină
-200 ml de apă fierbinte
-0.5 linguriță de sare
-20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Cerneți făina într-un bol mai adânc.
2. Dizolvați sarea în apa caldă.
3. Faceți o adâncitură în făină. Turnați în spațiul obținut apa caldă cu sare și uleiul.
4. Frământați aluatul.
5. Înveliți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.
6. Împărțiți aluatul în 8 părți egale.
7. Întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă. Lăsați-le să se odihnească timp de câteva minute.
8. Puneți o tigaie uscată pe foc.
9. Ungeți suprafața de lucru cu ulei.
10. Întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă subțire (cu diametrul de aproximativ 16 cm).
11. Aranjați turta în tigaia încinsă.
12. Când pe suprafața turtei vor apărea bule, întoarceți-o pe partea cealaltă. Iarăși întoarceți-o când aceasta va începe să se umfle.
13. Aranjați turta pe o tavă și acoperiți-o cu un prosop.
Pofta buna!