Vă prezentăm această rețetă senzațională, care are nu doar un aspect atrăgător, dar și un gust incredibil de fin și moale. Puteți prepara această prăjitură la orice sărbătoare sau pentru o întâlnire cu prietenii, care vor fi plăcut surprinși de desertul servit. Cu puțină îndemânare și câteva minute petrecute la bucătărie, veți obține un deliciu fabulos, care o să vă dea toate simțurile peste cap.
Ingrediente:
1 l | Lapte |
4 bucăți | Gălbenușe de ou |
4 linguri | Amidon |
2 linguri | Cacao |
10 linguri | Zahăr |
20 g | Gelatină |
250 g | Biscuiți |
100 ml | Apă |
4 Pliculețe | Zahăr vanilat |
Mod de preparare:
- Într-o tavă (15 cm x 5cm x 5cm) tapetată cu folie alimentară aranjați un strat de biscuiți.
- Într-un bol bateți 2 gălbenușuri de ou cu 5 linguri de zahăr, apoi încorporați cacao. Turnați 500 ml. lapte, amestecați și treptat încorporați 2 linguri de amidon.
- Fierbeți compoziția obținută într-o cratiță la foc mic, până obțineți o budincă. Luați cratița de pe foc, lăsați budinca să se răcească timp de 5 minute, apoi adăugați 10g. gelatină dizolvată în 50 ml. apă rece și amestecați, până se topește gelatina.
- Turnați budinca de cacao peste stratul de biscuiți și acoperiți cu un alt strat de biscuiți deasupra.
- Într-un bol mixați 2 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr și zahărul vanilat, până se omogenizează compoziția. Apoi treptat încorporați 2 linguri de amidon și laptele.
- Fierbeți amestecul obținut într-o cratiță la foc mic, până capătă compoziția unei budinci. Luați cratița de pe foc, lăsați budinca să se răcească timp de 5 minute, apoi adăugați 10g. gelatină dizolvată în 50 ml. apă rece și amestecați, până se topește gelatina.
- Turnați budinca de vanilie peste stratul de biscuiți și acoperiți cu încă un strat de biscuiți. Dați prăjitura în frigider pentru 3 ore.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa