Torturi

Prăjitură de casă fără făină, foarte fragedă și foarte aromată – Tort de casă cu iaurt, rapid și delicios, cu puține calorii și cu puține ingrediente, dar mai ales, fără gluten

 

 

Prăjitură de casă fără făină, foarte fragedă și foarte aromată – Tort de casă cu iaurt, rapid și delicios, cu puține calorii și cu puține ingrediente, dar mai ales, fără gluten

 

 

Ingrediente:

4 ouă,

100 de grame de zahăr,

400 de grame de iaurt,

50 de grame de amidon de porumb,

o jumătate de linguriță de praf de copt,

zahăr pudră.

 

Mod de preparare:

Gălbenușurile se separă de albușuri și se pun în două boluri separate. În gălbenușuri se adaugă zahărul și se bat până obțineți  o compoziție ușoară și pufoasă. Apoi încorporăm iaurtul, amidonul de porumb și praful de copt. Mixați în continuare până obține un  amestec omogen.

Separat se bat albușurile pe care apoi le adăugați în compoziția de gălbenușuri, amestecând cu grijă de jos și sus. O tavă rotundă se tapetează cu hârtie de copt, care a fost umezită.

Turnați compoziția în tavă și o dați în cuptorul preîncălzit. Tortul se coace la 170°, de aproximativ 50 de minute. Desertul este gata când trece testul scobitorii. După ce se răcește, tortul se socoate din tavă și se decorează cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Sursă