Desert

Pare cremă de zahăr ars, dar e CREMĂ CATALANĂ, vezi aici cum se face și care este diferența dintre ea și crema noastră de zahăr ars

 

 

 

Crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă:

 

Ingrediente:

coaja rasă de la o portocală
1 lingurita pudră scorțișoară
1 lingurita extract de vanilie
50 g zahăr
4 gălbenușuri
500 ml smântână
1 lingura vin dulce

 

Mod de preparare:

1.   Se pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul.

2.   Se toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu un tel, apoi se toarnă și cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza. Se strecoară compoziția, apoi se pune în forme.

3.   Se așază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede și se dau la cuptor.

4.   Se coc 35 minute la 110°C, apoi se răcesc câteva ore. La servire se presară zahăr, apoi se flambează cu alcool pentru a crea o crustă de caramel deasupra cremei.

 

 

Pofta buna!

 

Sursă