Retete de Mancaruri

Rasol de vițel la tigaie, cu legumele și un gust minunat, bogat in arome

 

 

 

Ingrediente:

Rasole de vitel 3 buc

Ceapă 3 buc

Usturoi 4-5 căței.

Morcov 1 buc

Ardei gras roșu, galben, verde 3 buc

Supa de vită 400 ml

Cimbru

Foi de dafin

Sare si piper

Ulei de floarea soarelui 2 linguri

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare puneți 3-4 linguri de ulei de măsline.

Când este bine încinsă adăugați bucățile de rasol de vițel.

Rumeniți bine pe ambele părți.

Întoarceți de mai multe ori dacă este nevoie.

Când sunt bine rumenite scoateți bucățile de rasol pe o farfurie și lăsați deoparte.

Adăugați în tigaie 3 cepe tocate potrivit și 4-5 căței de usturoi.

Condimentați cu sare.

Rumeniți ceapa până prinde culoare.

Adăugați apoi și restul de legume tocate cubulețe.

Amestecați de câteva ori.

Puneți deasupra bucățile de rasol.

Condimentați cu sare, piper măcinat, cimbru și 1-2 foi de dafin.

Turnați peste carne 400 ml supă clară de vită.

Acoperiți tigaia cu folie de aluminiu sau un capac.

Băgați la cuptor pentru aproximativ 3 ore la 180 grade Celsius fără ventilație.

Serviți cald cu piure de cartofi.

Turnați sos din tigaie peste bucățile de carne.

Pofta buna!

 

 Sursa