Daca esti tentat sa pregatesti o masa gustoasa si simpla, poti incerca aceasta reteta pentru o cina gustoasa din carne tocata si cartofi. Rezultatul vă va surprinde cu siguranță.
Probabil te-ai confruntat și cu o situație în care aproape că nu aveai ingrediente în cămară, dar tot iți doreai să prepari o masă gustoasă și interesantă. În astfel de cazuri, de obicei nu aveți de ales decât să experimentați cu ceea ce vă poate oferi casa. Prepararea acestui fel de mancare este foarte simplă, dar ca rezultat, vei obține un preparat foarte delicios căruia niciun membru al familiei tale nu îi poate rezista.
O cina gustoasa din carne tocata si cartofi
Carnea tocată și cartofii sunt o combinație foarte populară, din care poți pregăti multe feluri de mâncare delicioase, precum clătite sărate, clătite cu cartofi sau diverse mese rapide pentru a-ți umple stomacul în timpul zilei. Cu toate acestea, spre deosebire de celelalte, această rețetă se remarcă prin gustul său deosebit si simplitate.
Ingrediente:
- 600 de grame de carne tocată
- 4 bucăți de cartofi
- 2 felii de pâine
- 1 ceapă
- lapte
- 100 de grame de brânză
- 5 bucăți de castraveți murați
- 2 până la 3 linguri de maioneză
Mod de preparare:
- Mai întâi, pregătiți două felii de pâine și tăiați-le în cuburi mici (scăpați și de crustă). Transferati apoi aluatul intr-un bol, acoperiti cu putin lapte si lasati sa absoarba lichidul 10 minute.
- Când timpul specificat a trecut, zdrobiți pâinea cu o furculiță și adăugați în ea 600 de grame de carne tocată. Se amestecă toate ingredientele.
- Ceapa se toaca marunt, se adauga in bol cu celelalte ingrediente, se condimenteaza cu sare si piper. Apoi amestecați totul bine cu o lingură – puteți încerca, de asemenea, să amestecați cu mâinile.
- Lăsați amestecul de carne deoparte și pregătiți cartofii. Răziți cartofii pe o răzătoare fină și apoi puneți-i pe o sită pentru a elimina excesul de suc rezultat din ei.
- La fel, se rade castraveții murați pe răzătoarea grosieră iar brânza pe o răzătoare fină.
- Acum începeți să pregătiți chiftelele cu carne – luați o bucată de dimensiune medie din amestec și rulați-o într-o bilă. Ar trebui să faci un total de nouă piese.
- Pregătiți o tavă de copt, tapetați-o cu hârtie de copt și puneți pe ea toate chiftelele, uniform una lângă alta.
- Acum apăsați fiecare minge pentru a forma o chiftea. Intinde cartofii rasi pe ea si apoi castravetii murati.
- Ultimul strat va fi o porție mare de brânză rasă și maioneză (puteți folosi o pungă de decorare).
- Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Imediat ce ați terminat de copt, puteți servi imediat.
- Bucura-te de masa ta!
Pofta buna!