Ingrediente:
Un pachet de foi de plăcintă,
600 g iaurt cu minim 5% grăsime,
200g brânză de vaci grasă,
150 g zahăr, vanilie,
5 ouă mari,
3 pere potrivite,
o mână de stafide,
50 g unt topit.
Mod de preparare:
1 Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2 Se amestecă iaurtul, brânza de vaci, vanilia și zahărul. Ouăle se bat ușor și se adaugă în compoziția de iaurt. Se amestecă bine, până la omogenizare.
3 Se înlătură cotoarele perelor. Acestea se taie apoi în cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Se adaugă în compoziția de iaurt, împreună cu stafidele.
4 Se unge fundul tăvii cu unt, folosind o pensulă de bucătărie. Se așază trei/patru foi de plăcintă pe fundul tăvii, apoi se ung cu unt topit.
5 Se toarnă compoziția de iaurt peste stratul de foi.
6Se așază din nou trei/patru foi de plăcintă, apoi se ung cu restul untului topit.
7 Plăcinta se coace timp de 30-40 min. Va crește binișor în cuptor însă, pentru a preveni dezumflarea, la finalul timpului de coacere se oprește cuptorul și se lasă ușa întredeschisă, până când plăcinta se apropie de temperatura camerei.
Pofta buna !
Sursa : crocant.ro