Ingrediente:
Aluat:
– 200 g faina simpla
– Drojdie uscata 5 g (0,5 linguri)
– 8 g (1 lingura) zahar
– 4 g (0,5 linguri) de sare
– 15 g (2 linguri) de ulei de masline pentru gatit
– 120 ml apa calduta
Stratul de usturoi:
– 10 g (0,5 linguri) de usturoi zdrobit
– 20 g (2 linguri) de unt topit nesarat
– 30 g crema de branza (1 lingura mare)
In partea de sus:
– 280 g de branza mozzarella
– parmezan
– patrunjel, oregano (optional)
Mod de preparare:
Amestecati zaharul, drojdia si apa calda pentru drojdie.
Framantam un aluat moale din ingredientele de mai sus pentru aluat.
Frământați aluatul: adăugați treptat ulei de măsline în amestec în timp ce frământați aluatul.
Continuați să frământați până când aluatul devine neted și elastic.
Se lasa sa creasca:
Se acopera aluatul si se lasa la crescut la loc caldut aproximativ o ora sau pana isi dubleaza volumul.
O rulăm într-un dreptunghi cu o grosime de 5 mm.
Asezam aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Intr-un bol amestecam crema de branza cu untul si usturoiul presat.
Amestecam bine. Reglați gustul: nu ezitați să ajustați cantitatea de usturoi în funcție de preferințele dvs. pentru un gust mai puternic sau mai blând.
Întindeți aluatul cu amestecul rezultat.
Se presară cu brânză rasă și oregano.
Adăugați sosul de usturoi: întindeți uniform sosul de usturoi pregătit peste aluatul rulat.
Se presară cu brânză: Presărați cantități generoase de mozzarella și parmezan peste sosul de usturoi.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 20 de minute.
Pofta buna!