Ingrediente:
făină – 280 g;
praf de copt – ½ linguriță;
sare – un praf;
zahăr vanilat – 8 g;
unt – 100 g;
smântână – 200 g;
gălbenuș de ou – buc.
pentru umplutura:
nuci – 150 g;
albus de ou – buc;
zahăr – 4 linguri;
gălbenuș de ou – buc.
Mod de preparare:
Pune faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat intr-un bol. Adăugați untul rece în făină și frământați-l cu mâinile până se formează firimituri cremoase.
Adăugați smântână și gălbenușul de ou la pesmet, frământați aluatul și formați o chiflă cu el. Lăsați aluatul în celofan timp de 15 minute la frigider.
Pentru umplutura batem albusul cu zaharul cu un mixer pana devine alb spumos.
Măcinați nucile și adăugați albusurile spuma la ele, amestecați.
Împărțiți aluatul în 4 părți egale, rulați fiecare într-un strat de aproximativ 20 cm în diametru. Tăiem sub forma de triunghi în 8 bucăți egale ca la pizza.
Puneți umplutura de nuci pe partea lată a triunghiurilor. Sigilați umplutura în interiorul aluatului și rulați-o formand un rulou sau cornulet.
Asezati cateva rulouri pe o tava pe care am pus hartie de copt.
Se coace 15-20 de minute la 180 de grade.
După coacere si racire, puneți rulourile într-o pungă de plastic cu zahăr pudră in interior. Rulourile vor deveni dupa amestecare cu zaharul, aproape albe ca zăpada.
Poftă bună!