Nu este nevoie să cheltui o avere ca să te simți confortabil în propria casă. Poți să faci economie la iarnă dacă vei ține cont de câteva trucuri foarte simple.
Ca să nu ai facturi usturătoare la energia termică în sezonul rece trebuie ştii câteva reguli elementare care ţin de eficienţa termică a unei clădiri.
Trucuri care te vor ajura să faci economie:
1. Poţi creşte temperatura din cameră cu cel puţin trei grade dacă lipeşti în spatele caloriferului, pe perete, o folie de aluminiu mai mare decât radiatorul. Căldura generată de acesta nu se va mai pierde în exterior prin perete.
2. Dacă nu aveţi geamuri care izolează bine şi aveţi încă geamuri de lemn, asiguraţi-vă că nu aveţi pe acolo pierderi de căldură. Lipiţi sticla de rama de lemn cu silicon şi lipiţi fâştii speciale de cauciuc pe marginea ramei de lemn pentru izolare.
3. Şi în cazurile geamurilor termopan asiguraţi-vă că garniturile de cauciuc sunt în stare bună şi izolează eficient. În cazul în care acestea sunt învechite, schimbaţi-le. Veţi cheltui ceva dar veţi amortiza rapid chletuiala. De asemenea, verificaţi ca feroneria să fie setată la regimul corect.
4. Puneţi pe pervaz sau pragurile de la camerele unde circulaţi mai puţin perne de burete. Le puteţi confecţiona singuri sau le puteţi achiziţiona din magazin. Perna va împiedica aerul rece să circule prin spaţiul dintre uşă şi pardoseală.
5. Aţi gătit în cuptor? După ce aţi terminat, lăsaţi cuptorul deschis pentru a intra căldura în încăpere.
7. Nu staţi cu perdelele trase atunci când este o zi însorită. Lăsaţi razele soarelui să intre în încăpere şi vă veţi bucura de un confort termic sporit.
8. Nu obturaţi caloriferele cu obiecte de mobilier. Acestea vor bloca răspândirea căldurii în încăpere.
9. Chiar dacă sunteţi adepţii minimalismului şi preferaţi o pardoseală goală, în perioada rece folosiţi un covor mare, pufos. Veţi avea instant câteva grade în plus în casă.
10. Puteţi încălzi casa şi cu aburul de la duş. Lăsaţi uşile deschise după ce aţi terminat duşul şi căldura degajată de apă va pătrunde în casă.
Cu siguranţă cel puţin unul dintre trucurile prezentate vă va ajuta să economisiţi bani la factura pentru căldură şi să vă sporiţi căldura în locuinţă.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Sursa: MagazinulDeCase