Aperitive si Gustari

Roșii marinate la borcan, cu varză, morcovi și ardei grasi dulci. O comoară transmisă de la mamă la fiică

 

 

Roșii marinate la borcan, cu varză, morcovi și ardei grasi dulci. O comoară transmisă de la mamă la fiică

 

 

Sunt de acord că combinația de conserve de roșii și varză este destul de neobișnuită dar și interesantă. Puțină lume știe rețete bune în care puteți folosi aceste două legume, deși ambele sunt foarte cunoscute și familiare fiecăruia dintre noi.

Mai devreme, gazda și-a cautat cartea de rețete și preparate pe care o avea de ani de zile, ca o comoară transmisă de la mamă la fiică. Acum totul este mult mai ușor, pentru că poți folosi căutarea pe Internet și poți găsi o mulțime de rețete. Dar nu sunt întotdeauna bune, așa că trebuie să știi unde să cauți. Acum să ne uităm la câteva opțiuni pentru a găti varză cu roșii conservate, al căror gust vă va surprinde plăcut în frigul iarnii.

Roșii marinate și varză

Varză și roșii marinate în borcane de trei litri – aceasta este una dintre cele mai simple rețete pe care le va putea prepara chiar și gospodinile neexperimentate. În ciuda simplității sale, cantitatea de beneficii este pur și simplu enormă, iar gustul va încânta pe oricine încearcă această capodoperă.

Ingrediente:

varză albă (1 kg);
roșii coapte (1 kg);
ardei grasi dulci (3-5 bucăți);
ceapa alba (3-5 bucati);
zahăr (o jumătate de cană);
oțet (1 cană);
sare (1 pahar);
piper negru, ienibahar.

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să spălați roșiile, varza, ardeii și ceapa;
Roșiile trebuie tăiate în 4-6 părți, varza tocată mărunt în fâșii lungi, ardeii curățați și tăiați felii subțiri, ceapa curățată și tăiată în jumătăți subțiri;
Intr-un vas separat puneti toate legumele tocate, amestecati usor si lasati 30-45 de minute, astfel incat sucul sa iasa din ele si sa se amestece, numai atunci puteți adăuga zahăr, sare și oțet în același vas.

Dacă doriți să faceți preparatul mai picant, puteți adăuga în piper negru și ienibahar, atunci trebuie să puneți legume cu condimente pe aragaz și să le fierbeți la foc mic. Se fierbe 10-15 minute, după care se poate rostogoli în borcane de trei litri.

Nu uitați să sterilizați borcanele și capacele înainte.

O astfel de conservare poate fi păstrată mult timp într-un loc întunecat și răcoros sau la frigider.

 

Pofta buna!

рецепт помидор поармянски с капустой - movie.novosti-armenia.com