Ingrediente:
Pentru foi:
12 linguri suc de rosii
12 linguri ulei
700-800 g faina
12 linguri zahar
3 oua
o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
Pentru crema:
300 g margarina
1 l lapte
150 g zahar
zeama de la o lamaie si de la 2 portocale
gris
Mod de preparare:
Facem mai intai foile. Se bat bine ouale cu zaharul.
Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.
Crema se face astfel: Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa.
Se da de pe foc si se pune margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat).
Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.
Se umplu foile cu crema de gris calda.
Se pune intre foi un strat foarte subtire de gem dupa gust(dulce, acrisor).Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem inchis la culoare si acrisor.
Pofta buna !