Checuri

Cel mai bun Chec de post cu ciocolata si vanilie

 

 

 

Chec de post cu ciocolata si vanilie, un desert care se prepara usor si care va incanta toata familia, plus musafirii, daca il pregatesti pentru o masa festiva cu meniu de post.

Pentru checul de post cu ciocolata si vanilie nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, din contra. Checul este destul de economic, insa va fi un dulce apreciat tocmai pentru ca are un gust intens de ciocolata, unul delicat de vanilie si in plus arata spectaculos, daca il vei face marmorat.

Acest chec de post cu ciocolata si vanilie va deveni pe loc preferatul tau. La final, il poti pudra cu zahar vaniliat sau il poti imbraca in glazura delicioasa de ciocolata sau una dulce acrisoara preparata din zahar pudra si suc de lamaie.

 

Ingrediente:

Blatul de cacao

180 grame de faina

30 grame cacao

200 grame zahar

1 lingurita praf de copt

Un praf de sare

240 ml apa fierbinte

½ lingura otet

60 ml ulei + 2 linguri de ulei

Vanilie

Blatul de vanilie

210 grame de faina

200 grame de zahar

1 lingurita praf de copt

Un praf de sare

240 ml apa fierbinte

½ lingura otet

60 ml ulei + 2 linguri de ulei

Vanilie

 

Mod de preparare

Cele doua blaturi se prepara separat, dar prin aceeasi metoda. Intr-un bol mare, amesteca ingredientele uscate.

Intr-un alt bol, amesteca ingredientele umede. Acum, combina ingredientele uscate cu cele umede, pana cand obtii o compozitie fina.

Dupa ce ai preparat cele doua compozitii, toarna-le alternative in tava si amesteca usor cu varful unui cutit ascutit, pentru un efect marmorat. Lasa checul in cuptor 35-40 de minute.

Pudreaza-l cu zahar vanilat sau prepara o grazura din ciocolata neagra.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan