Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
200 gr. zahar
100 gr. mac
50 gr. nuca de cocos razuita
5 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt
Pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
zahar vanilat
8 linguri zahar pt. crema
300 ml. lapte
250 gr. unt
300 gr. biscuiti mai crocanti, nu moi
100 ml cafea concentrata
Pentru glazura:
250 gr. ciocolata cu lapte
50 gr. unt
50 ml. frisca lichida
Mod de preparare :
Albusurile le batem spuma bine, apoi adaugam treptat 200 gr. de zahar. Apoi adaugam peste bezea macul si nuca de cocos, mizam din nou. Adaugam si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau hartie cerata)si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
Pregatim crema: 8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele, totul se fierbe pe bain marie pana se ingroasa, se da de pe foc se lasa la racit. Cand crema s-a racit se incorporeaza untul si se intinde uniform peste blat.
Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, se aseaza frumos peste crema.
Ciocolata, untul si frisca lichid se topesc la bain-marie, cand s-a topit se lasa la racit pana devine ca os mantana groasa, apoi ciocolata se intinde deasupra biscuitilor, am intins cu ajutorul unei spatule. Am dat la frigider 30-40 de min, apoi se poate portiona.
Pofta buna !
Sursa : gatesteinteligent