Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

GREȘELI pe care le faci iarna si care te fac să răcești

 

 

 

 

 

Perioada de tranziţie dintre iarnă şi primăvară este una dintre cele mai propice pentru apariţia răcelilor şi gripelor. Există însă o veste bună şi anume aceea că putem preveni apariţia acestor răceli corectând doar câteva obiceiuri greşite pe care le credeai corecte.

1.Folosirea picăturilor nazale înainte de a ieşi din casă

Unul dintre mecanismele naturale de apărare ale organismului în această perioadă este îngustarea căilor nazale pentru a împiedica pătrunderea microbilor şi a aerului rece. Dacă vei folosi picături nazale înainte de a ieşi din casă, acestea îţi vor dilata căile nazale, lucru care poate facilita apariţia răcelilor.

2.Nu mai respira pe gură atunci când eşti afară

Atunci când respiri pe gură, cantitatea mare de aer care intră în corp nu are timp să fie încălzită, astfel că aerul rece va pătrunde în plămâni. Pe de altă parte, atunci când respiri pe nas, aerul se încălzeşte datorită vascularizării bogate a mucoasei nazale.

3. Nu îţi mai acoperi nasul şi gura cu fulare sau eşarfe

În această perioadă a anului, chiar dacă organismul nostru nu simte acest lucru, aerul din jur este în continuare extrem de rece. Astfel, vaporii de aer cald pe care îi expirăm şi care ajung pe eşarfa sau fularul nostru se pot răci. Rămânerea lor în apropiere de nasul şi gura noastră va conduce la răcirea aerului pe care îl respirăm.

4.Nu alerga acasă atunci când ţi se face frig

Este foarte posibil ca, atunci când îţi dai seama că te-ai îmbrăcat prea subţire pentru că ai fost indus în eroare de vremea de afară, să încerci să ajungi cât mai repede acasă pentru a te încălzi Acest lucru este greşit, întrucât este posibil ca o astfel de călătorie prin frig să nu facă decât să faciliteze apariția unei răceli. Cel mai bine ar fi să cauţi un magazin cald sau o cafenea în care să intri pentru câteva minute, pentru a-ţi regla respiraţia şi temperatura corpului.

5.Purtatul hainelor şi încălţărilor strâmte

Chiar dacă te-ai gândi că hainele strâmte îţi vor ţine mai bine de cald şi că nu ar trebui să porţi la fel de multe straturi, adevărul este că acestea nu vor face decât să te facă să îngheţi. Secretul este să alegi piese mai largi, pentru a ajuta la izolarea corpului împotriva frigului prin folosirea straturilor de aer dintre acestea.

6. Băutul a ceva fierbinte cu 30 de minute înainte de a ieşi afară

Deşi băuturile fierbinţi îţi îmbunătăţesc circulaţia şi ajută la combaterea răcelilor atunci când deja te-ai îmbolnăvit, acestea îţi vor face vasele de sânge să se dilate, lucru care va face ca, atunci când ieşi afară, să pierzi mare parte din căldura coprului într-un timp foarte scurt. Dacă vrei să te hidratezi, ar trebui să optezi pentru o băutură la temperatura camerei.

7. Nu ieşi nemâncat în frig

Corpul nostru are nevoie de energie pentru a putea produce căldură, aşa că este necesar să te alimentezi corespunzător pentru a face acest lucru. Mănâncă cel puţin o gustare înainte de a ieşi afară în frig.

8. Nu folosi cremă de faţă înainte de a ieşi în frig

Atunci când foloseşti creme de faţă, pielea ta va deveni extrem de sensibilă în următoarea perioadă, astfel, frigul îţi va pătrunde mai uşor în piele şi o va usca. Ar fi recomandat să nu folosești cremele de faţă sau de corp cu mai puţin de 2 ore înainte de a ieşi în frig.

 

Sursa: EDA Magazine