Acest răsfăț dulce cu un cornet crocant, dulceață dulce și nuci aromate este o modalitate sigură de a vă mulțumi papilele gustative.
Nu sunt greu de preparat și cu siguranță le veți iubi.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină simplă
- 200 g de unt
- 150 g smantana
- 1 ou
- ½ linguriță de praf de copt
- vârf de cuțit de sare
Pentru umplutura:
- 300 g gem de mere
- 150 g de nuci
Altele:
- zahăr pudră – pentru decor
Din aceste ingrediente am obtinut 40 de rulouri.
Mod de preparare:
1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un bol adânc. Adăugați un praf de sare și praful de copt. Amestecați.
2.Adăugați untul rece, tăiat în cubulețe. Amestecați și frământați totul cu mâinile, ca să obțineți un aluat un pic umed și faramicios.
3.Adăugați oul și smântâna. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie neted, omogen, moale și nelipicios.
4.Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 60 minute.
5.Pregătiți umplutura: amestecați gemul de mere cu nucile mărunțite.
7.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie cu grosimea de circa 3 mm.
8.Folosind o formă rotundă, cu diametrul de 8-10 cm, decupați cercuri din foaia de aluat.
9.Tăiați fiecare cerc de aluat în 2 parți egale. Așezați fiecare umputura lângă unul dintre vârfuri.
10. Îndoiți vârful triunghiului de aluat peste umplutură și acoperiți-l. Tăiați restul triunghiului în benzi înguste, incomplete, perpendiculare pe umplutură. Apoi continuați să rulați ca un cornet.
11.Așezați cornulețele rezultate pe o tava tapetată cu hârtie de copt.
12.Coaceți-le până devin aurii în cuptorul preîncălzit la 170°C.
13.Lăsați-le să se răcească, după care presărați-le cu zahăr pudră.
Poftă bună!