Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă de salată deosebită, perfectă pentru masa de sărbătoare sau cina de Revelion. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține o salată aromată și apetisantă, cu un gust deosebit de ispititor. Salata se prepară foarte ușor și fără bătăi de cap. Pregătiți deliciul superb pentru masa de sărbătoare și uimiți familia dragă cu un gust delicat și rafinat.
Ingrediente:
– 500 g inimă de vită
– 1 cutie de ciuperci champignon
– 2 cepe
– 5-6 castraveți marinați
– sare
– piper negru măcinat după gust
– mărar
– 50 ml de ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Spălați bine inima de vită. Fierbeți carnea într-o cratiță cu apă și sare, timp de 1,5 -2 ore, până este gata. Lăsați carnea să se răcească complet, în cratiță.
2. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Strecurați ciupercile.
3. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine semitransparentă, apoi adăugați ciupercile. Prăjiți legumele, până se va evapora lichidul din tigaie. Opriți focul. Puneți ingredientele prăjite într-un bol transparent.
4. Scoateți inima din cratiță și îndepărtați grăsimea de pe aceasta. Tăiați inima pai. Puneți carnea tăiată în bolul cu legumele prăjite.
5. Tăiați castraveții pai. Adăugați-i în bolul cu ingrediente.
6. Spălați mărarul și zvântați-l, folosind prosopul de hârtie. Tocați-l mărunt și adăugați-l în bolul cu ingrediente.
7. Potriviți salata cu sare și piper negru după gust și turnați uleiul vegetal. Amestecați salata aromată.