Ingrediente:
- 2 linguri suc de lămâie
- 80 g zahăr pudră
- 250 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci (20% grăsime)
- 200 g biscuiți pișcoturi
- Zmeura – 600 g
Mod de preparare:
Pasați zmeura împreună cu sucul de lămâie și zahărul pudră. Fierbem zmeura împreună cu zahărul după care mixăm cu blenderul vertical. Dăm piureul prin sită pentru a elimina sâmburii. În piureul fierbinte adăugăm gelatina și amestecăm foarte bine.
Amestecați mascarponele și brânza de vaci.
Începeți să umpleți un vas suficient de mare, stratificând, începând cu un strat de pișcoturi trecute prin piureul de căpșuni, urmat de amestecul de mascarpone și brânză de vaci.
Continuați cu straturile până se termină ingredientele. La final, acoperiți tot cu un strat de piure de zmeura.
Lăsați la frigider cel puțin 3 ore (preferabil peste noapte) pentru a se răci bine.
Notă: puteți pune și bucățele de zmeura printre straturi.
Pofta buna!