Ingrediente:
-ulei vegetal
-100 gr de unt
-1/2 lngt bicarbonat de sodiu
-150 gr de făină
-5 ouă
-150 gr de zahăr
-5 gr de vanilie
-350 gr brânză de vaci
-caise uscate sau stafide după gust
Mod de preparare:
Punem intr-un bol si batem ouale cu zaharul dupa care adaugam untul topit la temperatura camerei si vanilia, dupa care amestecam bine.
Dupa asta adaugam bicarbonatul de sodiu urmat de branza de vaci si amestecam pana rezulta o masa omogena. Putem folosi un tel sau mixer de bucatarie la viteza medie.
Adaugam incet faina si amestecam. Apoi punem caisele uscate taiate bucati mici sau stafidele inmuiate in apa fierbinte.
Pregatim o forma pe care o ungem cu ulei si turnam aluatul.
Bagam checul la copt pentru 40 de minute, la temperatura de 180 de grade celsius, pana se rumeneste.
Optional putem decora checul cu glazura si fructe de padure.