Ingrediente:
Pentru aluat:
-2 lingurițe de praf de copt
-4 linguri de zahăr
-10 linguri de lapte
-2 ouă
-2 linguri de cacao
-1 priză de sare
-1 linguriță de zahăr vanilat
-6 linguri de ulei
-2 linguri de amidon
-6 linguri de făină
Pentru crema:
-3 linguri de zahăr pudră
-250 mililitri de smântână de cel puțin 30 %
Mod de prepara:
Intr-un bol dam faina prin sita impreuna cu praful de copt, amidonul si cacaoa. Apoi punem si zaharul vanilat si amestecam pana se omogenizeaza.
Intr-un alt bol punem oul si zaharul, si batem pana rezulta o compozitie pufoasa, dupa care adaugam laptele si sarea si amestecam.
Amestecul uscat im punem peste oua si amestecam. Rezultatul ar trebui sa fie o compozitie asemanatoare celui de clatite. Punem si uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.
Pregatim o forma de sticla pe care o ungem cu unt.
Punem compoztia si o bagam la copt 9 minute in cuptorul cu microunde.
Este gata cand trece testul scobitorii.
Cand este gata, scoatem pandispanul din forma si il impartim in 3 blaturi.
Pregatirea cremei:
Amestecam zaharul pudra cu smantana si batem bine.
Intindem crema pe blaturi si decoram dupa gust.
Bagam la rece jumatate de ora sau pana se intareste dupa care se poate servi.
Pofta buna!