Ingrediente :
1 varza de 1,5 kg
2 cepe medii
1 ardei
1/2 conserva de rosii
1 fir de carnati de casa, afumat
4 bucati de costita afumata
500 g muschi file afumat
cimbru si marar , ceapa , carnati , costita ,
sare, boia si piper
100 ml ulei
Mod de preparare:
Prima data am taiat varza fasii subtiri, am amestecat-o cu sare si am lasat-o asa vreo 15 minute.
Am calit ceapa si ardeiul pana s-au inmuiat putin, apoi adaugat boiaua si apoi rosiile.
Imediat am aruncat varza in oala si am lasat sa stea pe foc pret de 3-4 minute.
Afumaturile… le-am pus peste varza si am adaugat apa fierbinte pana la nivelul verzei. Am pus o crenguta de cimbru si una de marar, putin piper si am dat oala la cuptorul preincalzit.
Am lasat-o in cuptor cam o ora si jumatate, pana cand apa a scazut aproape total. Am scos-o de vreo 2 ori si am mai mestecat in ea, sa ma asigur ca se va face uniform.
Noua ne place cu smantana la greu. Dar aici, e chestie de gust. Unii o mananca cu ardei iute. Eu zic ca important e gustul verzei calite, dulce acrisor de la rosii si ceapa, combinat cu gustul de afumat al carnii si completat de cimbru si marar.
Pofta buna !
Sursa : Bukatar amato