Ingrediente:
- 4 ouă
- un praf de sare
- 150 de grame de zahăr
- 150 de grame de făină simplă
- 50 de grame de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei de rapita
nucile caramelizate:
- 150 de grame de nuci măcinate
- 60 de grame de zahăr
- 50 de mililitri de lapte
crema:
- 200 de grame de unt
- 300 de mililitri de lapte
- 300 de grame de lapte condensat caramelizat
- 2 linguri faina de cartofi
- 1 lingura gelatina
- 50 de mililitri de apă rece
- 1/2 nuci caramelizate
Mod de preparare:
Important este ca toate ingredientele pentru tort sa fie la temperatura camerei, asa ca le scoatem din frigider din timp. Înainte de a începe, să pregătim blatul tortului.
Se amestecă făina cu cacao și praful de copt și se amestecă bine.
Apoi spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la varfuri ferme.
Bateți până devine omogen și pufos.
Setați mixerul la viteză mare și adăugați treptat zahărul în spuma de albușuri.
Bateți până când spuma ajunge la o consistență lucioasă și tare.
Reduceți viteza mixerului și adăugați treptat gălbenușurile, pe rând, turnați încet uleiul și la final adăugați amestecul de ingrediente uscate.
Amestecăm totul bine pentru a crea un aluat neted, pe care îl turnăm într-o formă dreptunghiulară.
In timp ce coaceti, pregatiti crema.
Se pune apoi foaia de copt in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace prajitura pentru aproximativ 30 de minute.
Se prepară crema cu lapte condensat. Mai întâi, turnați gelatina în apă rece și lăsați-o să se umfle. Odată ce se umflă, transferați-l la foc mic și dizolvați.
Turnați 200 ml de lapte într-o cratiță și adăugați laptele condensat. Amestecați bine amestecul folosind un tel.
Acoperiți totul cu budincă și nuci caramelizate.
Se amestecă până se formează o cremă groasă. Adăugați jumătate din nucile caramelizate în budincă și amestecați bine .
Apoi ungeți blatul tortului cu cremă groasă. Apoi, se aseaza deasupra al doilea strat de prajitura, presarat generos cu nuci caramelizate.
Pofta buna!