Plăcintele copioase umplute cu carne și cartofi pot fi făcute foarte rapid și ușor dacă folosiți această rețetă simplă. Setul de produse este cel mai minimal și simplu, dar rezultatul pur și simplu vă va surprinde.
Ingrediente:
- chefir, 100 ml;
- făină, 500 g;
- unt, 220 g;
- maioneză, 100 g;
- sare și zahăr câte 1 linguriță;
- praf de copt, 10 g.
Pentru a pregăti umplutura:
- orice carne tocată, 500 g;
- cartofi, 2 buc;
- ceapa, 3 buc;
- sare, piper, condimente și ierburi aromatice;
- ulei vegetal, 50 ml;
- gălbenuș și lapte pentru ungere.
Mod de preparare:
Adaugati untul inmuiat in faina cernuta si macinati amestecul pana se sfaramiciaza.
Adăugați sare și zahăr, praful de copt și chefirul, maioneza și frământați într-un aluat foarte plastic și moale.
Pune la frigider pentru 30 de minute.
Amesteca cubuletele de cartofi cu cubuletele de ceapa si carnea tocata, adauga ulei vegetal, sare, piper si o varietate de condimente dupa gustul tau.
Amestecați amestecul până la omogenizare.
Împărțiți aluatul în 2 părți, rulați fiecare într-un strat.
Punem una în formă și facem laterale, întindem umplutura și o nivelăm.
Acoperiți blatul cu un al doilea strat de aluat, prindeți marginile, faceți înțepături cu o furculiță și ungeți blatul cu gălbenușul bătut cu lapte.
Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 40 – 50 de minute, dar verificați cuptorul.
Aroma de la plăcintă doar umple întregul apartament, se dovedește hrănitoare, apetisantă, potrivită pentru ceai sau ca adaos la prânz sau cină.
Pofta buna!