Hai sa ne punem pe treaba sa facem cea mai buna PRAJITURA CU MERE.
Ingrediente:
Iaurt – 1 cană
Zahăr – 150-200 g
Ouă – 2 bucăţi
Unt – 200 g
Făină – 1,5-2 căni
Bicarbonat de sodiu – ½ linguriță
Mere – 2-3 bucăţi
1 cană=250 ml
Mod de preparare:
1. Mixați ouăle cu zahăr.
2. Adăugaţi iaurtul şi bicarbonatul de sodiu. Amestecați.
3. Topiţi untul şi adăugaţi-l în bolul cu ingrediente. Din nou amestecaţi.
4. Spălaţi merele, înlăturaţi mijlocul cu seminţe şi tăiaţi-le cubuleţe.
5. Adăugaţi merele în aluat. Apoi adăugați făina, atât cât să obțineți un aluat de consistenţa smântânei.
6. Turnaţi aluatul în forma unsă cu unt şi daţi-o la cuptor.
7. Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 40 de minute. Faceți testul scobitorii, bețișorul trebuie să iasă uscat.
8. Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi porționați-o şi savurați cu plăcere!
Pofta buna!