Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Piersici

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru fursecuri:

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vanilie
  • coaja razalita de la o lamaie
  • 500 gr faina

Pentru crema avem nevoie de 500 gr nutella.

Pentru colorat avem nevoie de colorant rosu si galben si 150 ml lapte.

Pentru tavalit avem nevoie de aproximativ 100 gr zahar.

 

Mod de preparare:

Fursecuri:

Eu am pus in thermomix toate ingredientele inafara de faina si am programat 30 secunde , viteza 4. Apoi am adaugat faina si am programat doua minute , program framantat.In cazul in care nu aveti thermomix , amestecati bine cu mixerul tate ingredientele inafara de faina. Adaugati apoi jumatate din cantitatea fainei , amestecati bine cu mixerul, apoi adaugati cealalta jumatate si framantati cu mana. O sa fie un aluat un pic lipicios.

Se formeaza bilute de marimeaunei nuci mici, se pun int-o tava in care s-a pus hartie de copt si se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 min.

Nu se vor schimba la culoare deasupra, dar daca ridicati usor cu o furculita un fursec veti vedea ca dedesupt sunt un pic rumenite.

Se scot pe un platou sau o tava , se lasa sa se raceasca, apoi se scobesc inauntru cu un cutit mic cu varf ascutit. Aveti grija sa nu se rupa pentru ca sunt foarte fragile.Nu aruncati miezul. Acesta se va folosi la crema. 

Crema

Dupa cum am scris mai sus, am folosit crema de nutella facuta de mine. Reteta o gasiti aici. Daca nu vreti sa o faceti in casa , puteti folosi cumparata . Daca este prea groasa, o puteti incalzi un pic ca sa o puteti amesteca cu miezul obtinut de la fursecuri.

Se umple fiecare fursec cu crema preparata, si se unesc doua cate doua unind cremele.

In doua boluri se pune laptele si se coloreaza cu colorant rosu respectiv galben. Se inmoaie fiecare fursec in cele doua culori ,folosind o culoare pe o parte a fursecului si o culoare pe cealalta parte.   

Pofta buna!

 

Sursa: sandytza