Ce zici de o rețetă pentru o pâine gătită la tigaie, care nu implică deloc folosirea cuptorului? O idee genială, nu? Mai ales dacă cuptorul ți-a dat țeapă, și nu poți renunța la pâinea de casă, această rețetă este tocmai potrivită. Moale, pufoasă, savuroasă, ca orice pâine de casă, va fi bine primită de întreaga familie.
Ingrediente:
450 g | Făină |
150 ml | Apă caldă |
1 linguriță | Sare |
10 g | Drojdie uscată |
150 ml | Chefir |
10 ml | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- În bolul cu apa călduță adăugați sare, drojdie și dizolvați. Turnați amestecul în bolul cu făină, amestecați puțin și adăugați chefirul. Frământați bine aluatul. Puneți aluatul obținut într-un bol, acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 1 oră.
- Ungeți tigaia în care urmează să gătiți pâinea cu 10 ml de ulei. Transferați aluatul dospit în tigaie și îi dați o formă, după diametrul tigăii. Acoperiți cu un capac și lăsați la dospit pentru 20 min.
- Dați tigaia cu pâine la foc încet pentru 1 oră, pe prima parte, apoi pentru 10 min pe cealaltă parte.