Ingrediente:
- ouă – 4 buc.;
- sare – 1/2 linguriță;
- vanilie – un praf;
- zahăr – 1,5 linguri. l.;
- cacao pudră – 45 g;
- lapte – 300 ml;
- făină – 150 g;
- unt – 45 g;
- cremă de brânză – 5 linguri. l.;
- lapte condensat fiert – 3 linguri. l.;
- Fursecuri Oreo – 10 buc.
pentru glazura de ciocolata:
- ciocolată neagră – 85 g;
- smântână 33% – 100 g;
- nuci – 60 g.
Mod de preparare:
Sparge ouale intr-un castron, adauga sare, vanilie si zahar granulat. Cerneți pudra de cacao în ouă și amestecați ingredientele cu un tel.
Se toarnă ⅓ parte din lapte în amestec, se cerne ½ parte din făină, se frământă aluatul. Continuați să adăugați lapte și făină în aluat și amestecați.
Se topește untul, se toarnă în aluat, se amestecă. Se toarnă un polonic de aluat într-o tigaie uscată și se prăjește o clătită subțire de ciocolată.
Prăjiți 5-6 clătite în același mod. Pentru umplutură, folosiți cremă de brânză și lapte condensat fiert, amestecați.
Ungeți fiecare clătită cu umplutură și puneți-le suprapunându-le. Zdrobiți fursecurile Oreo în firimituri grosiere și turnați-le pe stratul superior de umplutură.
Îndoim marginile ruloului astfel încât să fie mai uniform, rulăm stratul într-o rolă și îl fixăm cu folie. Lăsați rulada la frigider timp de 4 ore.
Pentru a pregăti glazura de ciocolată, zdrobiți ciocolata și amestecați cu smântână.
Topiți ciocolata în smântână, zdrobiți nucile și adăugați la glazură.
Acoperiți rulada cu glazură și așteptați să se întărească.
Se dovedește a fi un rulada dulce spectaculosă.
Pofta buna!