Ingrediente:
Pt blat:
5 oua
5 linguri faina
1 lingura amidon
3 linguri de cacao (cernuta)
5 linguri zahar
Pt crema:
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
300 ml frisca batuta
4-5 lg zahar pudra
vanilie (optional)
4-5 lg de dulceata de visine (sau de care va place), tot optional
4 foi de gelatina (7-8 g)
Pt ornat:
60 g ciocolată albă
4 lichior de cafea
3 linguri lapte
1 pachete frunze mici decorative din zahăr
Mod de preparare:
Aluat: albusurile batute spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine. faina o amestecam cu amidonul si le cernem deasupra. amestecam cu o spatula usor de sus in jos .
Daca facem varianta cu cacao amestecam cacaoa cu apa fierbinte si punem peste compozitia de albusuri. punem compozitia in tava de aragaz in care am pus hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Lasam cam 15-20 min pana trece testul scobitorii.apoi pe o alta hartie de copt sau un prosop usor umed punem foaia de rulada fierbinte , tapetam repede cu zahar pudra si rulam usor sa nu se rupa.
Lasam asa pana se raceste apoi desfacem si punem crema dupa care rulam din nou. si dam la rece.
Umplutura:
Batem bine frisca, intr-un alt vas mixam mascarpone-le pana devine cremos, adaugand cate 2-3 lg de frisca treptat in timp ce mixam continuu.
Punem si zaharul pudra, mixam bine. Daca vreti mai dulce, mai puteti pune zahar in plus.
Nu uitati daca doriti, ca va fi si dulceata.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece, le scurgem bine de apa si le punem pe foc in 4-5 lg de lapte, cateva secunde, amestecam pana se dizolva.
Lasam sa se racoreasca si adaugam gelatina peste compozitia de mascarpone si frisca.
Se topeşte ciocolata în lapte fierbinte. Apoi se adaugă lichiorul de cafea şi se lasă amestecul la răcit.
Treptat, se toarnă peste amestecul de ciocolată până ce se omogenizează.
Intindem crema pe blat, punem din in loc in loc dulceata si rulam. Pastram un pic de crema pentru ornat.
Imbracam rulada in folie de plastic si dam la rece pt minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte).
Cand o scoatem putem sa o ornam cu ciocolata alba si frunze mici decorative din zahăr.
Pofta buna !