Va prezentam un desert fantastic! Acest desert este o prajitura turceasca cunoscuta cu numele de „Sultan Lokumu”, este fina, cremoasa si nemaipomenit de gustoasa. Se face foarte simplu si nu necesita coacere, cu aceasta reteta nu veti da gres niciodata. Alinta-ti apropiatii cu un desert delicios in stil turcesc.
Ingrediente pentru blatul cafeniu:
1 l lapte,
190 g zahar pudra,
160 g faina,
70 g pudra de cacao,
1 lingurita esenta de vanilie,
60 g unt.
Mod de preparare:
Preparare blatul cafeniu: intr-o cratita turnati 1 litru de lapte, adaugati zaharul, pudra de cacao, faina si amestecati bine cu un tel. Puneti cratita la foc mic si amestecati in continuu, pana se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati 50 gr unt, esenta de vanilie si amestecati.
Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea (40 x 50 cm), presarati cu nuca rasa de cocos si turnati crema de cacao. Nivelati bine si dati tava la rece pentru 3-4 ore.
Preparare blatul alb: intr-un bol puneti praful de spuma pentru deserturi, adaugati laptele rece (fiert in prealabil). Bateti la viteza medie pana devine ferma. Repartizati crema de lapte peste blatul cafeniu, nivelati bine si dati la frigider peste noapte.
Dupa ce s-a intarit, taiati prajitura in 12 bucati si rulati atent rulourile.
Pofta buna!