Este cea mai bună alternativă pentru prepararea colțunașilor cu carne, scăldați în sos delicios de pulpă de roșii. Au un aspect deosebit în formă de trandafiri cu umplutură suculentă de carne fragedă de porc, perfecți pentru o cină rapidă și consistentă. Vă invităm cu mare drag să încercați această rețetă senzațională prin care să-i surprindeți pe toți.
Ingrediente:
2 bucăți | Ouă |
300 g | Făină |
2 lingurițe | Sare |
325 ml | Apă |
400 g | Carne de porc tocată |
1 bucată | Ceapă |
0,5 linguriță | Piper negru măcinat |
200 g | Pulpă de tomate |
Mod de preparare:
- Într-un bol frământați făina cu apa călduță, un ou și o linguriță de sare, până obțineți un aluat neted și pufos. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 10-15 minute.
- Într-un bol amestecați carnea tocată cu un ou, o linguriță de sare, piper și ceapa tăiată mărunt.
- Pe masa tapetată cu făină, întindeți aluatul și tăiați din el discuri cu diametrul de circa 5-6 cm.
- Pe un tocător aranjați 4 discuri de aluat, astfel încât să le suprapuneți ușor. Puneți o lingură din amestecul de carne pe partea de sus a discurilor din aluat, suprapuneți partea de jos a discurilor și rulați aluatul, astfel încât să obțineți un trandafir.
- Aranjați trandafirii într-o tavă și turnați pulpa de roșii amestecata cu 100 g apa. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 30-40 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros