Aromat cu coajă de portocală şi numai bun de servit în weekend vara sau la petreceri.
Ingrediente:
2 pachete budinca vanilie
Pentru glazura de Fanta
450 g branza de vaci grasa
250 g zahăr
250 g margarina
Pentru crema
1 plic praf de copt
6 linguri faina
3 linguri pudra cacao
5 linguri apa
100 ml ulei
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
750 ml Fanta
Mod de preparare:
Pentru blat, batem albuşurile, apoi frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Le amestecăm într-un castron cu zahăr, făină, cacao, ulei, praf de copt şi apa.
Se coace într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile (teflonată sau din inox), la foc mediu, circa 30 de minute.
Se scoate din formă după ce s-a răcit, se taie pe jumătate şi se lasă să respire, până este gata crema de brânză.
Pentru cremă, se amestecă margarina, zahărul cu brânza de vaci şi se toarnă peste blat, apoi se acoperă cu cealaltă parte a tortului.
Deasupra se pune glazura de Fanta: se prepară budinca cu 750 ml Fanta şi zahăr după gust şi se toarnă cât nu s-a întărit, încă fierbinte.
Tortul glazurat se pune la rece şi se scoate din formă abia când glazura s-a întărit, a doua zi.
Pofta buna!