Ingrediente:
PENTRU FOI
4OOgr făină,
2oo gr margarină,
2 gălbenușuri,
1 praf de copt,150 gr de zăhăr,
2-3 linguri smăntănă,puțin lapte
PENTRU UMPLUTURĂ
1OOgr făină,1oo gr margărină,
2oo gr nucă,
jumătate praf de copt,
zeama de lămăie,
150 gr zahăr,100 gr lapte,2 albușuri
Pentru a se unge foile, o marmeladă de cireșe sau căpșuni.
Mod de preparare:
Se face un aluat potrivit de moale din ingredientele pentru foi.Acest aluat se împarte în 2 pentru a se realiza 2 foi.
Modul de preparare a umpluturii-margarina se freacă cu zahărul,cu nucă prăjită și măcinată,cu praful de copt ,cu făina,laptele și cele 2 albușuri bătute spumă.
Intr-o tavă se pune o foaie din aluat care se acoperă cu un strat subțire de marmeladă.Se pune umplutura și se acoperă cu a 2 foaie.Se preîncălzește cuptorul și se coace timp de 40-45 min la temperatura de 170 grade.Putem deschide cuptorul după 3o minute și să o încercăm dacă este gata.
Glazura pentru prăjitură-
Se pun pe foc 1 cană zahăr,3 linguri cacao,5o gr de unt,3 linguri de apă ,esență de rom.
Se scoate prăjitura din cuptor ,se lasă să se răcească căteva minute .apoi se toarnă glazura fierbinte peste ea.
Tot pentru glazura mai poți folosi în loc de prima glazură ciocolată care se topește în frișcă lichidă.
Poftă bună!