Preparate fara carne

Încercați să pregătiți dovlecelul într-un mod nou, asemănător cu pizza. Spre deosebire de adevărata pizza italienă, această delicatesă este potrivită chiar și pentru cei care țin dietă

 

 

Încercați să pregătiți dovlecelul într-un mod nou, asemănător cu pizza. Spre deosebire de adevărata pizza italienă, această delicatesă este potrivită chiar și pentru cei care țin dietă

 

Dovlecelul este un produs delicios și sănătos, accesibil pentru orice buget vara.

Încercați să le pregătiți într-un mod nou, făcând un fel de mâncare foarte asemănător cu pizza. Spre deosebire de adevăratele pizza italiene, această delicatesă este potrivită chiar și pentru cei care țin dietă.

 

Ingrediente:

0,5 kg de dovlecel;
3 ouă medii;
4 linguri de faina;
o roșie mare;
60 de grame de brânză tare; cascaval
mărar;
busuioc uscat sau proaspăt;
sare dupa gust;
o linguriță de praf de copt;
gris sau pesmet – pentru uns
ulei vegetal – pentru uns

 

Metoda de preparare:

Răziți dovlecelul pe răzătoarea grosieră și stoarceți bine sucul – nu veți avea nevoie de el pentru preparat.

Intr-un castron adanc batem ouale, adaugam dovlecelul si busuiocul. Puteți adăuga puțină sare dacă brânza dvs. nu este foarte sărată.

Se adauga praful de copt si mararul tocat. Amestecă totul bine până obții o consistență netedă. Se unge tava cu ulei vegetal si se presara pe fund pesmet sau gris. Întindeți uniform amestecul de dovlecei rezultat.

Deasupra asezam rosiile taiate in cercuri si branza rasa. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Scoateți cu grijă tava din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de servire.

Rețeta poate fi completată cu produse de pizza familiare: de exemplu, slănină sau ciuperci.

 

 Pofta buna!

 

 Sursă