Desert

Prietena mea nu știa ce să pregătească cu brânza de vaci și a hotărât să o folosească la un desert fenomenal! A ieșit o minunăție!

 

 

Prietena mea nu știa ce să pregătească cu brânza de vaci și a hotărât să o folosească la un desert fenomenal! A ieșit o minunăție!

 

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă cu brânză de vaci. Aceasta este o rețetă originară din Ucraina de Vest. În zona Carpaților acesta este un desert tradițional, ce se bucură de o popularitate uimitoare. Dacă doriți să vă surprindeți oaspeții cu un desert mai puțin obișnuit, acesta este alegerea perfectă. Obțineți un desert deosebit de aromat, în care crema fină de brânză se combină perfect cu fructele puțin acrișoare și glazura dulce. O astfel de prăjitură nu va lăsa pe nimeni indiferent.

 

Ingrediente:

-500 g brânză de vaci

-10 g de zahăr vanilat

-1 lămâie (coaja rasă)

-0.5 linguriță de turmeric

-1 lingură de unt

-3 linguri de lapte

-220 g de zahăr

-3 ouă

-1 lingură de amidon

-0.5 pahar de vișine uscate

-2 linguri pudră de cacao

-apă

 

Mod de preparare:

1. Treceți brânza de vaci printr-o sită. Trebuie să obțineți o pastă perfect omogenă.

2. Amestecați brânza de vaci cu ouăle și 120 g de zahăr. La dorință, puteți adăuga zahăr vanilat. Folosiți un robot de bucătărie.

3. Adăugați amidonul, apoi turmericul. Amestecați bine, astfel încât să obțineți o masă cremoasă foarte bine aerată.

4. Fierbeți apa. Turnați apa clocotită în vasul cu vișine uscate. Lăsați-le să se înmoaie timp de 15 minute.

5. Scurgeți apa din vasul cu vișine. Aranjați vișinele pe un prosop de bucătărie.

6. Amestecați crema de brânză cu vișinele și coaja rasă de lămâie.

7. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180-190°С.

8. Tapetați forma de copt cu hârtie. Turnați amestecul obținut în formă. Dați forma la cuptor pentru 50 de minute.

9. Pregătiți glazura: amestecați 100 g de zahăr cu laptele și pudra de cacao. Fierbeți glazura la foc mic, până aceasta se va îngroșa. Amestecați încontinuu. Adăugați untul și amestecați bine.

10. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet.

11. Acoperiți prăjitura cu glazură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul