Ciolanul de porc la cuptor este unul din cele mai potrivite feluri de mâncare pentru masa de sărbătoare. Acesta arată festiv și se prepară foarte simplu. Astăzi vă propunem să încercați ciolan de porc marinat cu muștar, care are un gust aromat și foarte apetisant. Veți obține carne gingașă și suculentă, care pur și simplu se topește în gură. Savurați ciolanul cu salate sau legume proaspete.
Ingrediente:
-1 ciolan de porc
-4-5 căței de usturoi
-1 borcan mic de muștar
-sare, piper și condimente după gust
Mod de preparare:
1. Spălați ciolanul bine, curățați-l cu cuțitul și uscați-l.
2. Tăiați usturoiul felii.
3. Faceți tăieturi deasupra ciolanului și puneți feliile de usturoi, apoi frecați ciolanul cu sare, piper și condimente și ungeți-l cu muștar (1/2 borcan).
4. Acoperiți ciolanul cu folie alimentară și marinați-l timp de 12 ore, întorcându-l periodic.
5. Apoi ungeți ciolanul cu muștarul rămas, înveliți-l în folie de staniol și coaceți-l până se va rumeni. Serviți ciolanul copt cu legume.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul