Salata în straturi ”Mimoza” este unul din cele mai populare aperitive întâlnite la masa de sărbătoare. Vă prezentăm o rețetă diferită de cea clasică, cu ajutorul căreia veți obține un aperitiv la fel de delicios, dar cu un nivel redus de calorii. Înlocuiți cartofii și maioneza cu mere proaspete și suculente, iar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Obțineți o salată foarte fină și delicioasă, numai bună pentru toți amatorii de pește.
Ingrediente:
-1 cutie de ton în suc propriu
-3 ouă
-2 morcovi
-500 g de mere
-1 ceapă
-sare
-piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și dați merele prin răzătoare.
2. Scurgeți tonul de ulei și fărâmițați-l cu ajutorul unei furculițe.
3. Curățați și tocați ceapa. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mică.
4. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Despărțiți albușurile de gălbenușuri și dați-le prin răzătoare (aparte).
5. Pregătiți un bol transparent. Așezați salata în straturi, precum urmează: merele, tonul, ceapa, albușurile rase, morcovul ras și gălbenușurile rase. Acoperiți salata cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.
Notă: La dorință, salata poate fi așezată în porții individuale.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul