Ingrediente:
Brânză de vaci – 500 g;
Ouă – 2-3 bucăţi;
Griș – 3 linguri;
Zahăr – 3 linguri;
Praf de copt – 15 g;
Zahăr vanilat – 1 linguriță.
Mod de preparare:
1. Separați albușurile de gălbenuşuri.
2. Mixați albușurile cu o priză de sare până obţineţi o spumă consistentă.
3. Uniți celelalte ingrediente într-un bol.
4. Cu acuratețe incorporați şi albușurile bătute.
5. Lăsați compoziția să stea 10-15 minute.
6. Turnați compoziția de brânză într-o formă unsă cu unt şi dați-o la cuptor.
7. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 40-45 de minute.
8. Serviți acestă budincă delicioasă cu smântână, frișcă bătută, miere sau topping de fructe şi pomușoare – toate după preferințe.
Pofta buna!