Flori si gradina

Acestea sunt adevăratele beneficii ale cafelei pentru plantele tale

 

 

Beneficiile cafelei pentru intretinerea plantelor

 

Așadar, pregătește-te să schimbi felul în care îți vezi ceașca de cafea și cum poate deveni cel mai bun prieten al grădinii tale!

Acestea sunt adevăratele beneficii ale cafelei pentru plantele tale

1. Îngrășământ natural

Zatul de cafea folosit este bogat în nutrienți esențiali de care plantele au nevoie pentru a crește. Azotul, potasiul și fosforul, prezente în cafea, sunt ca o triadă de supereroi pentru plante, ajutându-le să crească sănătos.

Adăugând cafea în sol, oferiți o doză suplimentară de nutriție pentru care plantele vă vor mulțumi.

2.  Respingerea dăunătorilor

Nimănui nu-i place să-și vadă plantele devorate de insecte sau invadate de dăunători. Iată o altă superputere a cafelei: poate ajuta la respingerea furnicilor, melcilor și melcilor, care nu sunt fani ai mirosului și texturii sale puternice.

Stropirea cu zaț de cafea în jurul plantelor poate fi o modalitate sigură și naturală de a ține la distanță acești vizitatori nedoriți.

3. Îmbunătățește structura solului

Dacă aveți pământ care nu se scurge bine sau se simte compactat, cafeaua poate ajuta la îmbunătățirea structurii sale. Când este adăugată în sol, cafeaua mărește aerarea și ajută la drenaj, permițând rădăcinilor plantelor să respire mai bine și să absoarbă mai ușor substanțele nutritive și apa necesare.

4. Ajusteaza pH-ul solului

Unele plante, cum ar fi azaleele, rododendronii și hortensiile, se dezvoltă în soluri mai acide. Cafeaua, fiind acidă în mod natural, poate ajuta la ajustarea pH-ului solului în favoarea acestor plante.

Încorporarea cafelei în solul din jurul acestor specii poate ajuta la îmbunătățirea frumuseții și a sănătății acestora.

Cum să folosești cafeaua pentru plantele tale

  • Îngrășământ : Amestecați zațul de cafea folosit cu pământ sau compost înainte de plantare sau răspândiți direct pe suprafața solului din jurul plantelor.
  • Compostare : Adăugați zaț de cafea în grămada de compost pentru a-l îmbogăți cu azot, un ingredient esențial pentru descompunere.
  • Soluție lichidă : De asemenea, puteți face un „ceai” de cafea lăsând zațul de cafea folosit în apă timp de câteva ore și apoi folosind soluția pentru a uda plantele, oferindu-le o doză lichidă de nutrienți.

Înainte de a începe să utilizați cafeaua pe plante, amintiți-vă că, la fel ca orice în viață, echilibrul este cheia. Utilizați cu moderație pentru a evita probleme precum excesul de aciditate sau atragerea dăunătorilor.

Cafeaua diluata adauga suficient ingrasamant organic pentru a-ti incuraja plantele sa creasca si sa infloreasca mai sanatos.

Cu toate acestea, pentru a preveni ca solul sa fie prea acid, udati-va plantele cu cafea doar ocazional, altfel se pot imbolnavi sau chiar sa moara.

Ingalbenirea frunzelor poate fi, de asemenea, un semn al unui exces de aciditate in sol, caz in care este mai bine sa opriti acest tip de udare si sa procedati in schimb la repotarea plantelor.

Fiti atenti, nu il folositi niciodata pentru a uda plantele carora nu le place solul acid. Si asa cum am spus deja, nu luati in considerare nici udarea cu cafea aromata: poate duce la germeni de sol, ciuperci si mirosuri nedorite.

Dupa aceea, puteti uda orice plante carora le place solul putin mai acid, inclusiv:

1. Azalee

2. Ciclamen

3. Hortensii

4. Gardenii

5. Zambile

6. Aloe Vera

7. Trandafiri

8. Begonii

 

Sursa