Crema de vanilie cu mascarpone este preferata mea si o folosesc adesea la diverse prajituri. Dupa gustul meu este mult mai buna decat varianta in care se foloseste doar unt si oricand se poate transforma intr-o crema de lamaie adaugand zeama de lamaie (si coaja rasa, daca va place) sau intr-o crema de ciocolata, absolut delicioasa. Ii puteti adauga orice fel de ciocolata va place.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 50 g amidon
- 500 ml lapte
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pune galbenusurile si zaharul intr-o cratita si amesteca bine. Adauga si amidonul si omogenizeaza, dupa care toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
- teoretic, amidonul se poate inlocui cu faina, dar sfatul meu este sa folositi amidon. Crema este mult mai gustoasa si mai fina
Pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Da deoparte de pe foc, lasa sa se racoreasca si pune esenta de vanilie dupa gust.
- Daca vrei o crema cu ciocolata acum este momentul sa o adaugi si pe ea in crema calda. Amesteci pana se topeste si crema se uniformizeaza
Peste crema racorita pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Mixeaza putin budinca racita, cat sa se desfaca si adauga mascarponele. Mixeaza pana obtii o crema fina si omogena.
Da la rece pana cand o vei folosi la prajitura, tort sau orice alt desert vrei tu.
Poftă bună!