Dacă vă place laptele condensat, atunci veți aprecia cu siguranță această rețetă. “Laptele condensat de casă” se prepară din 4 ingrediente ieftine. Acesta se prepară rapid și ușor, este delicios, foarte gingaș și cremos și poate fi servit pur și simplu ca desert sau la prepararea prăjiturilor, torturilor și cremelor. Laptele condensat preparat acasă este mai sănătos decât cel din magazin, nu conține conservanți și alte substanțe nocive pentru organism.
Ingrediente:
-1 l de lapte
-500 g de zahăr
-30 g de amidon de porumb
-180 g de lapte praf
Mod de preparare:
1. Fierbeți laptele și zahărul într-o cratiță timp de 20 de minute.
2. Apoi luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească un pic.
3. Amestecați în blender amidonul de porumb cu laptele praf.
4. Puneți amestecul de amidon în cratița cu lapte și puneți iarăși la foc.
5. Fierbeți laptele, amestecând continuu până se va îngroșa.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul